Рецептики

Рецепт розсипчастого печива

Печиво виходить дуже ніжне і розсипчасте, але вершкового масла в ньому немає. Приготування абсолютно просте: я тісто роблю в чаші і навіть не розкатую його на столі. Тісто дуже зручний у роботі і з легкістю піддається простому, але гарного оформлення. Таку випічку не соромно і гостям на стіл подати, незважаючи на те, що виходить дуже дешево.

Отже почнемо.

У чашу вбиваємо одне яйце, додаємо до нього цукор, щіпку солі, ванілін, вливаємо олію. Перемішуємо до отримання абсолютно однорідної маси.

В окремій чашці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і крохмаль. Крохмаль можна брати будь-який, але мені більше подобається кукурудзяний.

Частинами просіваємо цю суміш у чашу з рідкими інгредієнтами.

Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім рукою прямо в чаші. Тісто має вийти м’яке, злегка липнущее до рук.

Можна формувати печиво.

Від загальної маси тісто відриваємо невеликі шматочки і скачуємо їх кульку, злегка “приплющиваем” і вмочаємо однією стороною в цукор.

Отримані печива викладаємо на деко, застелене папером для випічки. З даної кількості продуктів У мене вийшло 20 печива.

Щоб печенюшки мали гарний вигляд з допомогою склянки чи будь-якого іншого предмета робимо на поверхні печива дуги.

Випікаємо печиво в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 15 – 20 хвилин. Я вмикаю обидва тена і конвекцію.

На вид печива залишаються світлими лише золотистими по краях.

Але вони виходять дуже розсипчастими і ніжними. Малюнок добре зберігається на поверхні печива.

РЕЦЕПТ:

Яйце – 1 шт

Цукор – 80 г (4 ст ложки)

Борошно – 150 – 170 г (~1 склянка)

Кукурудзяний крохмаль – 50 г (2 ст ложки з верхом)

Рослинна олія 100 мл (7 ст ложок)

Сіль – щіпка

Ванілін – 1 г

Розпушувач – 1 ч. ложка

Цукор для обсипання

Related posts

Leave a Comment