Рецепт розсипчастого печива
Печиво виходить дуже ніжне і розсипчасте, але вершкового масла в ньому немає. Приготування абсолютно просте: я тісто роблю в чаші і навіть не розкатую його на столі. Тісто дуже зручний у роботі і з легкістю піддається простому, але гарного оформлення. Таку випічку не соромно і гостям на стіл подати, незважаючи на те, що виходить дуже дешево.
Отже почнемо.
У чашу вбиваємо одне яйце, додаємо до нього цукор, щіпку солі, ванілін, вливаємо олію. Перемішуємо до отримання абсолютно однорідної маси.
В окремій чашці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і крохмаль. Крохмаль можна брати будь-який, але мені більше подобається кукурудзяний.
Частинами просіваємо цю суміш у чашу з рідкими інгредієнтами.
Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім рукою прямо в чаші. Тісто має вийти м’яке, злегка липнущее до рук.
Можна формувати печиво.
Від загальної маси тісто відриваємо невеликі шматочки і скачуємо їх кульку, злегка “приплющиваем” і вмочаємо однією стороною в цукор.
Отримані печива викладаємо на деко, застелене папером для випічки. З даної кількості продуктів У мене вийшло 20 печива.
Щоб печенюшки мали гарний вигляд з допомогою склянки чи будь-якого іншого предмета робимо на поверхні печива дуги.
Випікаємо печиво в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 15 – 20 хвилин. Я вмикаю обидва тена і конвекцію.
На вид печива залишаються світлими лише золотистими по краях.
Але вони виходять дуже розсипчастими і ніжними. Малюнок добре зберігається на поверхні печива.
РЕЦЕПТ:
Яйце – 1 шт
Цукор – 80 г (4 ст ложки)
Борошно – 150 – 170 г (~1 склянка)
Кукурудзяний крохмаль – 50 г (2 ст ложки з верхом)
Рослинна олія 100 мл (7 ст ложок)
Сіль – щіпка
Ванілін – 1 г
Розпушувач – 1 ч. ложка
Цукор для обсипання